Щоб посилити безпеку: у Польщі почали будівництво захисного паркану на кордоні з Росією

2.11.2022, 16:02
130254

Польща сьогодні, 2 листопада, розпочинає роботи з будівництва тимчасової огорожі на кордоні з Калінінградською областю Російської Федерації. 

Читайте також: В ООН підтвердили, що 3 листопада “зерновий коридор” відновить роботу

Про це на пресконференції заявив міністр національної оборони Маріуш Блащак вранці 2 листопада.

“Безпека на кордоні Польщі з регіоном буде посилена шляхом ущільнення цього кордону”, – сказав голова Міноборони Польщі.

За словами Блащака, споруду зведуть за аналогією з тим, який збудували раніше на польсько-білоруському кордоні. Огорожа буде складатися з трьох рядів колючого дроту.

“Це дамба висотою 2,5 метра і шириною 3 метри. Вона буде оснащена системою периметрії, тобто приладами, які дозволять вести електронний нагляд. Ми хочемо, щоб кордон був щільним”, – сказав Блащак.

Міністр національної оборони Польщі зауважив, що під час будівництва нової огорожі країна використовує досвід, набутий під час загострення ситуації на кордоні з Білорусі, коли восени 2021 року тисячі мігрантів з РБ штурмували кордон Польщі.

“Немає сумніву, що ця тимчасова огорожа, запобігла гібридній атаці з території Білорусі або значно сповільнила атаку. Тому ми дійшли висновку, що таку огорожу потрібно будувати на кордоні з Калінінградською областю”, – пояснив Маріуш Блащак.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com