Швеція посилила військовий контроль Балтійського моря через можливу агресію зі сторони Росії

1.07.2019, 19:51
31404

Збройні сили Швеції оголосили, що розгорнуть оновлені ракети класу “земля-повітря” на острові Готленд в Балтійському морі. І це чергова ознака загострення у відносинах регіону з Росією.  Нова шведська система, розроблена і збудована оборонною фірмою Saab, замінить мобільні протиповітряні кулемети, які військові на Готленді довгий час використовували, – пише Business Insider.

Читайте також: На 14 років засудили австрійку, яка закликала Путіна ввести війська

“Готленд – важлива територія з військово-стретегічної точки зору”, – сказав верховний командувач Шведських збройних сил Мікаель Біден. “Його географічне розташування дає острову серйозну військову перевагу у вимірі захисту і контролю руху в морі, балтійському повітряному просторі, а також можливості розгортати військові одиниці і можливості”, – пояснив він. Швеція не має членства в НАТО. Однак, вона підтримує тісні зв’язки з альянсом і посилює свої збройні сили після десятиліть занедбання.

Читайте також: Заява Зеленського про контроль Кремлем терористів спричинила обурення у Мережі

Головною причиною зміни стала агресивна поведінка Росії у районі Балтійського моря, а також анексія українського Криму в 2014 році. На острові Готленд живе всього 58 тисяч людей. Він розташований за 330 колометрів від Калінінграду, де базується російський Балтійський флот.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com