Швидка допомога працюватиме по-новому: що зміниться з 1 вересня

22.08.2018, 10:07
3961

З 1 вересня у Києві невідкладна медична допомога запрацює в більш мобільному форматі.

А всі виклики прийматиме фахівець, який здатний миттєво зорієнтуватися, чи дійсно потрібна “невідкладна допомога” або досить направити “швидку”, повідомила директор департаменту охорони здоров’я Київської міськдержадміністрації Валентина Гінзбург.

“По-перше, щоб викликати додому невідкладну допомогу, досить буде набрати номер “103”. Відпадає необхідність дізнаватися і пам’ятати семизначний номер “швидкої” свого району. Натомість з’являється контроль за викликом вже на етапі його отримання. Адже відомо, що ведеться аудіозапис всіх розмов з диспетчером Центру екстреної медичної допомоги, а номер абонента автоматично ідентифікується. Тому ми сподіваємося значно знизити кількість скарг киян з приводу некоректності медиків чи того, що виклик відмовлялися приймати”, – йдеться в повідомленні.

Гінзбург також зазначила, що надання невідкладної медичної допомоги щодня здійснюється сімейними лікарями, педіатрами та терапевтами з 8:00 до 20:00 в будні і з 9:00 до 15:00 у вихідні та святкові дні. Це відповідно до договорів про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, які Центри первинної медико-санітарної допомоги Києва уклали з Національною службою здоров’я України.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com