Скандал на Буковині: священник УПЦ МП не дозволив відспівати у храмі загиблого воїна

21.03.2024, 08:31
156071

У селі Виженка на Буковині священник УПЦ Московського патріархату не дозволив занести труну з тілом загиблого захисника до церкви.

Читайте також: Які країни НАТО і коли готові ввести свої війська до України – найсвіжіші заяви лідерів Європи та США

Про це повідомила нардепка Ірина Никорак.

Військовий Дмитро Клим цілий рік був безвісти зниклим. Лише за рік знайшли та ідентифікували тіло, і привезли додому до рідного села.

“Поруч з їхнім будинком кладовище, де поховані його батьки, бабусі та дідусі, і родина має там місце для поховання. Кладовище – при Миколаївській церкві УПЦ (МП), священник якої не впустив родину з тілом загиблого героя до церкви і, звісно, відмовився відспівувати службу”, – зазначила нардепка.

Загиблого героя відспівували біля церкви священники ПЦУ.

“В цей же час жіночки-вірянки цієї церкви УПЦ (МП) повністю підтримують дії священника, який не пускає відспівати з гідністю та почестями героя в церкві, кажучи, цитую: “ну всьо правильно, до своєї хати чужих не пускаємо”, – додала Ірина Никорак.

За її словами, так дії священника та вірян УПЦ МП – “це вже не про Бога та віру, а про сліпе фанатичне слідування незрозуміло яким цінностям”.

Водночас, в Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП розповідають трохи іншу версію, передає zaxid.net. Там кажуть, що були не проти відспівати загиблого героя, але родичі захотіли, щоб це зробили священники ПЦУ. В УПЦ МП запевняють, що їхній священник дозволив би представникам ПЦУ звершити похорон, але його нібито на той час не було в селі.

“Він… телефон тримав біля себе, очікуючи, що йому подзвонять, щоб відкрити храм. Однак вийшло так, що священики ПЦУ відспівали загиблого Дмитра Клима на подвір’ї храму, хоча могли подзвонити настоятелю і попросити відчинити храм”, – виправдовуються в УПЦ МП.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com