Скандал, про який мовчали: для ЗСУ купували зношену форму з сумнівними плямами

13.10.2023, 12:02
148201

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні нарахували десятки випадків, коли держава замовила певним підприємствам товари військового призначення, заплатила гроші, а товару для фронту не отримала. Крім того, як виявилось, на початку минулого року через Міністерство оборони було закуплено форму, яка мала сумнівні плями органічного походження і бруд.

Читайте також: У Румунії знову впали уламки російського дрона: реакція Міноборони

Подробиці розповіла голова Держаудитслужби Алла Басалаєва, пише ТСН.

“По Міністерству оборони, на жаль, таких випадків багато, – каже керівниця ДАСУ Алла Басалаєва. – 52 суб’єкти господарювання не виконали зобов’язань за державними контрактами. Сума дебіторської заборгованості сягає 67,7 мільярдів гривень. Випадки є різні: товар поставлений не в повному обсязі, невчасно та інше. Наприклад, приходить спецекспортер з поставкою пострілів. Каже, що в травні поставить. В травні він приходить до Міноборони і просить перенести поставку на серпень. Міноборони погодилось і підписало додаткову угоду. А в серпні приходить і каже, що нічого не поставить, тому що в квітні згорів завод нерезидента, де ми купуємо ті постріли. Шановний, в травні, коли ти приходив до Міноборони, ти не знав, що завод згорів в квітні? Оплату в доларах вони повернули, але на курсі ми втратили мільйони”.

До цього Алла Басалаєва додає: “Інший випадок: поставка військової форми. Іноземний постачальник до кінця березня 2022 року мав поставити для потреб ЗСУ армійські костюми – куртки, сорочки та штани в кількості 100 тис. шт. За це відомство перерахувало 9,3 млн. євро. Приходить форма. Комплект складається з куртки та штанів. Сорочка не включена. Виявляється, що форма зношена, була у використанні. В карманах було виявлено залишки тютюну, використані серветки, мілкий бруд. Оглядом окремих виробів були виявлені плями, затерті ділянки”.

За словами Басалаєвої, згодом ця угода була розірвана.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com