Скандал з Ілоном Маском та Україною: з’явилася реакція Сенату США

12.09.2023, 21:01
146600

Сенат має провести розслідування щодо американської компанії SpaceX, після того, як гендиректор Ілон Маск заявив, що блокував Україні доступ до супутникової мережі Starlink під час операції з атаки на ворожі кораблі в Чорному морі.

Читайте також: Зеленський прокоментував оприлюднені випадки корупції в Україні

Про це заявила сенаторка Елізабет Воррен, пише Bloomberg.

“Конгресу необхідно розслідувати, що тут сталося, і чи є у нас адекватні інструменти, щоб гарантувати, що зовнішня політика проводиться урядом, а не одним мільярдером”, — сказала вона.

Очікується, що Ілон Маск разом із іншими керівниками технологічної галузі братиме участь у закритій зустрічі із сенаторами у Капітолії, яка відбудеться у середу, 13 вересня.

Елізабет Воррен не єдина, хто занепокоєна ситуацією з Маском. Так, очільник комітету із збройних сил Джек Рід висловив занепокоєння щодо цієї проблеми, враховуючи, що уряди зазвичай самі контролюють супутники, а президенти вирішують, що з ними робити.

Також він додав, що є дуже позитивні зміни, які полягають у тому, що компанія SpaceX знизила вартість доступу до космосу, у тому числі й для запусків із метою нацбезпеки.

“Але в нього (Ілона Маска — ред.) не може бути останнього слова, коли справа стосується національної безпеки”, – сказав голова комітету.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com