Скільки чашок кави в день допоможуть продовжити життя

4.07.2018, 17:45
3280

Вживання до семи чашок кави знижує ризик ранньої смерті на 16%.

Такі результати дослідження американських науковців з Національного інституту онкології і Національного інституту здоров’я, пише “Новое время”.

Під час дослідження проаналізували дані більше півмільйона осіб віком від 38 до 73 років. Усі учасник експерименту проходили обстеження усього організму і надавав свої біологічні зразки для подальшого вивчення. Піддослідні також заповнювали анкети щодо наявності шкідливих звичок – куріння і вживання алкоголю.

Крім того, учасники дослідження повідомили про споживання кави протягом дня і переваги щодо якості кави. Зокрема, вживають вони каву розчинну чи мелену, з молоком чи без нього.

Дослідження тривало 10 років. За цей час померло 14 тис. піддослідних. Виявилося, що люди з більш високим рівнем споживання кави жили довше. Ті, хто споживав щодня вісім і більше чашок кави мали на 14% нижчий ризик смерті, ніж ті, хто пив менше.

У тих, хто регулярно випивав від семи до восьми чашок кави в день, ризик ранньої смерті був нижче на 16%.

“Чим менше кави вживали учасники дослідження – тим вищим у них був ризик ранньої смерті. На цей зв’язок не впливала швидкість метаболізму кофеїну. Ці дані свідчать про те, що вживання кави може бути частиною здорового харчування”, – кажуть дослідники.

Німецькі науковці встановили, що споживання чотирьох чашок кави в день здатне захистити серцево-судинні клітини від ушкоджень

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com