Скільки танків Leopard 2 втратила Україна під час контрнаступу: у Forbes підрахували

30.08.2023, 07:32
145883

За 13 тижнів від початку довгоочікуваного контрнаступу на кількох напрямках на півдні та сході України українська армія втратила лише п’ять із 71 свого танка Leopard 2.

Читайте також: У Фінляндії через борги можуть конфіскувати арену, яка належить російським олігархам

Про це пише американське видання Forbes.

За даними видання, усі втрати Leopard 2 відбулися в квадраті площею близько 65 кв км, між Малою Токмачкою на півночі і Роботиним на півдні.

Дещо більше танків німецького виробництва — щонайменше 10 — зазнали пошкоджень. Але українці ремонтують пошкоджені танки на складах у Польщі та Німеччині та повертають на фронт.

Що ще важливіше, за даними видання, майже кожен член екіпажу п’яти знищених танків — загалом 20 осіб — врятувався із своєї машини, перш ніж вона згоріла чи вибухнула.

Найважливішим для виживання екіпажів Leopard 2 журналісти називають те, що німецькі виробники танків KMW і Rheinmetall побудували спеціальні баштові відсіки для своїх 120-міліметрових боєприпасів, які під час удару вибухають назовні, від екіпажу.

Російські танки, навпаки, зберігають боєприпаси під баштами танків. Коли боєприпаси закінчуються, башта — і три члени екіпажу — злітають в небо. Це головна причина, чому набагато легше пошкодити Leopard 2, ніж знищити і вбити його екіпаж. Тоді як чисте влучання в російський Т-72 може підірвати танк і знищити екіпаж.

За підрахунками Forbes, українські бригади все ще мають у своєму розпорядженні понад 50 діючих Leopard 2 із 71 з початкової партії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com