Склади порожні: Шмигаль повідомив про величезний дефіцит боєприпасів у світі

25.10.2023, 11:03
148751

У світі спостерігається нестача боєприпасів, тому Україна докладає зусиль, щоб побудувати власну галузь озброєння і зменшити залежність від західних союзників у боротьбі з російською агресією.

Читайте також: В Україні більше не буде селищ міського типу: що зміниться

Про це в інтерв’ю Financial Times заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає “Укрінформ”.

“У нас величезний дефіцит боєприпасів не лише в Україні, а й в усьому світі. Ми розуміємо, що повинні виробляти їх тут, в Україні, тому що в усьому світі вони закінчилися, вони вичерпані. Всі склади порожні”, – сказав прем’єр.

За словами Шмигаля, вітчизняне виробництво безпілотників зросло з “кількох десятків минулого року” до “десятків тисяч” цього року. Україна також перерозподіляє свій бюджет, щоб сконцентруватися на “військово-оборонному комплексі”, включаючи протиповітряну оборону і артилерію.

Але розбудова індустрії закупівель снарядів, артилерії і засобів ППО є набагато складнішим і амбітнішим завданням, ніж виробництво безпілотників, в умовах глобального дефіциту ключових компонентів і сировини, зауважив Шмигаль.

Пріоритетним завданням, за його словами, наразі є створення спільних підприємств з європейськими та американськими оборонними компаніями. Цього літа український державний концерн “Укроборонпром” уклав угоду з німецьким виробником зброї Rheinmetall про ремонт пошкоджених танків Leopard та іншої бронетехніки, а також про виробництво нових машин.

За словами Шмигаля, це одна з близько 20 угод, підписаних з різними компаніями.

Шмигаль не став коментувати наслідки, якщо Дональд Трамп буде переобраний президентом США наступного року і припинить американську підтримку України.

“Це політичні виклики для нас. Зараз відбувається багато змін серед наших партнерів”, – сказав він, також натякаючи на червневі вибори в ЄС.

Водночас Шмигаль висловив сподівання, що Білий дім виконає свої обіцянки про довгострокову підтримку України.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com