Слідчого Кулика викликали до ГПУ через викриття махінацій оточення Порошенка

29.03.2019, 13:32
18610

Костянтина Кулика, який входить до слідчої групи в розслідуванні справи Курченка, викликали сьогодні, 29 березня, на допит в Генпрокуратуру.

Читайте також: ГПУ винесла підозру найближчому оточенню Порошенка

Прокурор Констянтин Кулик запевняє, що його хочуть заарештувати. Сьогодні члена групи розслідування у справі махінацій Сергія Курченка, у яких залучено і оточення Порошенка, викликали на допит до Генеральної прокуратури. Зібрані матеріали розслідування  про розкрадання державних коштів сьогодні вночі, за словами прокурора, вивезли з його кабінету у невідомому напрямку. А в нього вдома готують обшуки, інформує ТСН.

Крім того, сьогодні вночі були скасовані обвинувачення в махінаціях для екс-керівника апарату президента Бориса Ложкіна, екс-глави НБУ Валерії Гонтарєвої та діючого заступника глави Адміністрації Президента Олексія Філатова.

“Вночі виносилися всі матеріали з кабінетів, я не розумію, де частина матеріалів. Скасували підозри Ложкіну, Гонтаревій, Стеценку і Філатову”, – повідомляє Кулик.

У Генпрокуратурі виклик Кулика пояснили як порушення ним процедури винесення підозр.

“Я не згоден, це все було згідно з нормами КПК. Мені просто сказали, що зараз планується у будинку обшук і арешт мій, планую займатися зараз цим питанням”, – говорить сам прокурор.

Нагадаємо, що вчора майже 100 особам у справі Курченка було оголошено підозру, серед яких  і представники близького оточення Порошенка. Так, екс-глава АП Борис Ложкін, який разом із Порошенко продав свій медіахолдинг Курченку прямо напередодні Революції Гідності. А потім, нібито, вже діюча влада дозволила Курченку не платити кредит, взятий на цю оборудку в державному “Укрексімбанку”. Окрім цього, в провадженні Курченка на ряду із екс-міністром екології часів Януковича Миколою Злочевським знаходиться син колишнього  віце-президента США  Джо Байдена, колишня очільниця НБУ Валерія Гонтарева та двоє фінансистів Порошенка – Макар Пасенюк та Костянтин Стеценко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com