“Слово Господнє мені категорично забороняє носити маску”: на Рівненщині вчителька після штрафу в 17 тисяч гривень не буде носити засоби захисту

6.11.2020, 22:40
88458

У Вараші Рівненської області вчителька української мови та літератури з 20-річним стажем Жанна Тетеньова з початку навчального року під час освітнього процесу відмовилась носити маску, захисний щиток, а також вимірювати температуру. Суд оштрафував її на 17 тис. грн за порушення правил карантину і зобов’язав сплатити ще 420 грн судового збору до державного бюджету. Про це пише портал “Віче”.

Читайте також: На Рівненщині масштабна ДТП за участю чотирьох авто та машини швидкої допомоги (фото, відео)

Таке рішення наприкінці жовтня ухвалив Кузнецовський міський суд (у Вараші назва суду досі не змінена після перейменування міста у 2016 році).

Під час розгляду судової справи вчителька не визнала вини й пояснила, що не бажає носити маску та інші засоби захисту, бо є християнкою. Суду відомо, що адміністрація й колеги ліцею №1 міста Вараша намагались переконати педагогиню не порушувати карантинні правила – відповідна інформація зазначена у протоколі педагогічної ради ліцею.

Суд вирішив, що посилання на віросповідання «фактично зводяться до уникнення адміністративної відповідальності за вчинене».

Однак Жанна Тетеньова попри штраф продовжує відмовлятися від носіння засобів захисту.

“Я християнка віри Євангельської й слово Господнє мені категорично забороняє носити маску, оскільки Він створив мене за образом та подобою своєю. Ми з відкритим обличчям, як у дзеркалі, дивимось на Господа. Тому я відмовляюсь носити ці маски й для мене її вдягти – це смерть”, – сказала вчителька, яку цитує

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com