“Слуга народу”, депутати якої першими втекли, не голосуватиме за обов’язкове повернення чоловіків з-за кордону

14.04.2022, 11:00
117419

Фракція «Слуга народу» не буде підтримувати законопроект про кримінальну відповідальність для військовозобов’язаних українців, які протягом 15 днів не повернуться до України під час війни.

Читайте також: Марченко закуталась у хустку та звернулась до Ердогана, щоб той допоміг витягнути з в’язниці Медведчука

Про це заявив голова фракції Давид Арахамія.

Як повідомляли, у Верховній Раді зареєстрували законопроект про повернення в Україну чоловіків, які перебувають за кордоном, під час воєнного стану. За ігнорування цієї норми пропонувалося ввести кримінальну відповідальність до 10 років позбавлення волі.

«Фракція політичної партії «Слуга Народу» не буде підтримувати ухвалення законодавчої норми про відповідальність чоловіків призовного віку, які виїхали з України та не повернулися у встановлений законом термін під час воєнного стану

Зокрема, мова йде про законопроект 7265

Ми вважаємо, що у такому вигляді ця законодавча норма є шкідливою і небезпечною як для оборони України сьогодні, так і для відбудови її у майбутньому. Сотні тисяч українців повернулися додому, щоб захищати свою краіну під час війни. Багато з тих, хто залишився, працює за кордоном і пересилає в Україну гроші – в якості допомоги сім’ям чи як пожертвування до фондів оборони країни.

Пропонована норма жодним чином не вирішує тієї мети, яку насправді треба досягнути: покарати декілька десятків посадовців, чиновників та депутатів, які втекли з України під час війни. Будемо шукати інших способів покарання цих осіб. Стосовно решти людей ніяких санкцій не буде і бути не може. Ми зацікавлені у тому, щоб після завершення бойових дій, після нашої перемоги, всі наші громадяни повернулися в Україну, працювали над її відновленням і мали змогу жити звичним життям», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, що депутати партії “Слуга народу” одні із перших виїхали за кордон, коли почалася війна. Натомість керівництво парламентської фракції “Слуга народу” закликало народних депутатів перебувати в Києві для роботи у Верховній Раді.

Також одіозний нардеп Микола Тищенко періодично з’являється в оздоровчо-рекреаційному комплексі “Косино”. Номери тут в середньому коштують 10 тисяч гривень за добу. При цьому Тищенко не соромиться вимагати для себе безкоштовні обіди, немов він біженець. Дивно, що одіозний депутат і любитель настільки ж гучних, наскільки порожніх заяв не додумався послатися на свій мандат в спробах заощадити гроші на їжі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com