Сьогодні стартує п’ятий етап Кубка світу з біатлону

15.01.2020, 09:50
59845

Cьогодні, 15 січня, у Рупольдінгу (Німеччина) , розпочинається п’ятий етап Кубка світу з біатлону сезону−2019/2020. У перший день змагань відбудеться жіноча спринтерська гонка на 7,5 км з двома вогневими рубежами. Україну в цій гонці представлятимуть Олена Підгрушна, яка отримала 17−й стартовий номер, Юлія Джима (30), Валя Семеренко (49), Віта Семеренко (58) і Дар’я Блашко (100). Початок гонки о 15:30 за київським часом. У програмі п’ятого етапу Кубка світу також чоловічий спринт (16-го січня), класичні естафети (17−го і 18−го січня) і жіноча та чоловіча гонки переслідування (19−го січня),  повідомляє офіційний сайт Федерації біатлону України.

Читайте також: Біатлон: збірна України стала шостою в жіночій естафеті Кубка світу в Оберхофі

Сьогодні, 15−го січня, в німецькому Рупольдингу стартує п’ятий етап Кубка світу сезону 2019/20. Цього разу у всіх дисциплінах повинен взяти участь Дмитро Підручний, тому інтерес з боку українських вболівальників, принаймні до чоловічих гонок, зросте. Та й в жіночій естафеті при вдалому збігу обставин українки, як показали етапи в Обергофі і Хохфільцені, можуть претендувати на високі місця.

Склад жіночої збірної України:  Юлія Джима, Олена Підгрушна, Віта Семеренко, Валя Семеренко, Дар’я Блашко

Тренерський штаб збірної України прийняв рішення, що в Рупольдінгу команда виступить без запасної. З огляду на програму етапу, все цілком логічно. Єдиною зміною, у порівнянні з Обергофом, є відсутність Анастасії Меркушиної. На початку сезону, після досить слабкого виступу в Естерсунді, вона вже втрачала ненадовго своє місце в основі, але все одно мала змагальну практику.

У грудні Меркушина феєрила на Кубку IBU, завоювавши три медалі в шести особистих гонках, ще тричі Анастасія фінішувала у вісімці найсильніших. Однак, 2020−й рік біатлоністка, якій 14 січня виповнилося 25 років, почала невдало. На минулому етапі Кубка світу в Обергофі Меркушина спочатку з одним промахом в пасиві зайняла лише 46 місце в спринті, а потім провалила естафету, заробивши коло штрафу на стійці.

Виправдати невдалий виступ Анастасії в особистій гонці можна пізнім стартовим номером. Коли вона вийшла на дистанцію, траса була повністю розбита і непридатна для ковзання. Але пояснити невдачу в естафеті складно. Ще тиждень тому Меркушину вважали ідеальним стартером для України, проте другу естафету поспіль вона провалила. Якщо в Естерсунді були проблеми зі швидкістю на лижні, то тепер біда з точністю стрільби.

Цього разу Меркушина не поїде на Кубок IBU, а буде індивідуально готуватися до чемпіонату світу. Поки незрозуміло, чи заслужила вона право виступити на головному старті сезону в Антхольці. Але схоже, що на неї розраховують в індивідуальній гонці та, можливо, в одиночній змішаній естафеті.

Читайте також: Українські біатлоністи Меркушина та Підручний стали третіми в мас-старті Різдвяної гонки

Склад чоловічої збірної України: Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко, Артем Тищенко, Сергій Семенов, Богдан Цимбал

Старший тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра вирішив не змінювати склад своєї команди. Всі шестеро біатлоністів, які виступали в Обергофі, вирушили в Рупольдинг. У спринті зможуть виступити тільки п’ятеро з них, так що зайвий зможе розраховувати хіба що на один з етапів естафети.

Було б логічним залишити без роботи Артема Тищенка. Навіть з чистою стрільбою йому буде складно розраховувати на потрапляння в очкову зону. Та й остання естафета показала, що з роботою на вогневих рубежах у Тищенка теж можуть виникнути проблеми. В Обергофі він заробив два кола штрафу, після чого наша команда практично втратила шанси зайняти високе місце.

Капітан Дмитро Підручний цього разу повинен пробігти всі три гонки. На минулому етапі 28-річний українець виступив тільки в мас-старті, бо отримав кілька додаткових вихідних у зв’язку з народженням сина. Якщо Прима і Дудченко зможуть ще раз пробігти свої етапи естафети на високому рівні, то з Підручним наша команда зможе претендувати як мінімум на шістку найсильніших.

 

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com