Соратник Шольца знову закликав заморозити війну в Україні

20.03.2024, 14:05
156034

Лідер парламентської фракції Соціал-демократичної партії Німеччиничленом якої є канцлер Олаф ШольцРольф Мютценіх заявив, що не збирається відмовлятися від своїх слів про необхідність замороження війни в Україні – хоч уряду ФРН має протилежну позицію.

Читайте також: Що буде на окупованих територіях України після “виборів” у РФ: у ЗСУ зробили тривожну заяву

Заяву німецького політика наводить видання Deutsche Welle.

З його слів, у будь-який момент може відкритися “вікно можливостей” для припинення вогню, навіть якщо зараз такої можливості не видно. За словами Мютценіха, він використовує термін “заморожування конфлікту”, який прийнятий у політології та дослідженнях миру, і продовжуватиме його застосовувати.

Лідер СДПН також заявив, що зовнішня й безпекова політика охоплюють ширші сфери, “ніж постачання зброї”. Втім, він наголосив, що не ставить під сумнів німецьку допомогу Україні: підтримка країни, яка обороняється від вторгнення відповідно до Статуту ООН – непохитна.

До слова, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус наголошує: використання такого терміну дає помилковий сигнал – “що можна таку війну просто заморозити і сподіватися, що справи підуть краще, але цього ніколи не станеться, як ми знаємо з історії та досвіду з Путіним”.

Крім того, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що “будь-хто, хто вважає за можливе заморожування війни проти України, повинен звернутися до історії”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com