Сотні окупантів та човни: ЗСУ потужно вгатили по росіянам на Херсонщині

19.06.2023, 10:30
142437

ЗСУ підірвали ворожий склад боєприпасів на тимчасово окупованій Херсонщині.

Читайте також: Понад 30 тисяч колишніх в’язнів із ПВК “Вагнер” повернулися до Росії — заява Пригожина

Більше про “бавовну” розповіла керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк в етері національного телемарафону.

“За минулу добу в нас є потужний результат контрбатарейної роботи. Вже підтверджено розвідкою знищення понад 100 окупантів на лівому березі. Накрито базу з їх човнами, де 20 човнів, які вони “відтисли” у місцевого населення і переобладнали під свої потреби, було знищено.

Також відпрацьовано дуже потужно по місцю зосередження автобронетанкової техніки – 27 одиниць знищено і дві гармати крупнокаліберні. Та робота, яку вчора спостерігали з великими вибухами на лівому березі, була досить результативна щодо послаблення сил окупантів. Це стосується практично всієї зони, де вони розташовувались”, – сказала вона.

Що відомо про “бавовну” на лівому березі Херсонщини

У неділю, 18 червня, приблизно о 4-й ранку на складі боєприпасів у тимчасово окупованому смт Рикове (до 2016 року населений пункт називався Партизани) Генічеського району Херсонської області пролунала серія вибухів.

Пізніше речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат в етері телемарафону підтвердив факт знищення складу боєприпасів російських окупантів у смт Рикове. З його слів, командувач Повітряних сил України вже подякував “хлопцям за хорошу роботу”.

“Ви бачили спалювання складів боєприпасів. Менше боєприпасів – більше вогню”, — сказав Ігнат.

Крім того, моніторингові Telegram-канали повідомляли про “бавовну” поблизу Генічеська та Скадовська.

“Влучання на територію елеватора. Судячи з повідомлень від місцевих ‒ великий склад. Пішла детонація”, ‒ написав радник міського очільника Маріуполя Петро Андрющенко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com