Соціолог заявив, що високий рейтинг Зеленському “зробив” Порошенко

11.04.2019, 17:35
20477

Майже кожен другий виборець в Україні, який збирається піти на вибори і проголосувати за Володимира Зеленського, пояснює своє рішення тим, що не підтримує чинного Президента Петра Порошенка. Про це під час прес-конференції 11 квітня повідомив керівник соціологічної групи ″Рейтинг″ Олексій Антипович, пише ″Українська правда″.

Читайте також: Порошенко суттєво поступається Зеленському у другому турі – перші рейтинги

Водночас, 57% виборців Зеленського відповіли, що голосуватимуть більше за Зеленського, аніж проти Порошенка.

Натомість 75% виборців, які готові підтримувати у другому турі Порошенка, голосують швидше за нього. Лише 22% опитаних заявили, що голосують швидше проти Зеленського.

В порівнянні з лютим 2019 року, кількість тих, хто підтримує Порошенка через несприйняття Зеленського, зросла майже вдвічі з 12% до 22%.

А кількість тих, хто голосує “проти Порошенка” зросла з 33% до 41%.

″Виборців Зеленського ми запитали, голосуючи за нього, ви голосуєте за самого кандидата, чи скоріше проти Петра Порошенка? Ми дізналися, що 41% виборців Володимира Зеленського скоріше голосують проти Петра Порошенка, аніж за Зеленського″, – пояснив Антипович.

За словами Антиповича, дві третини українців думають, що голос за Зеленського – це голос проти існуючої ситуації в країні.

У дослідженні також зазначається, що серед виборців самого Порошенка майже 40% голосують не так за Порошенка, як проти Володимира Путіна. При цьому 30% виборців Зеленського заявили, що голосуючи за Зеленського, вони голосують проти Путіна.

Опитування проводилося з 5-10 квітня 2019 року. Помилка репрезентативності – не більше 1,8%. Для дослідження соціологи опитали 3 тисячі осіб віком від 18 років.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com