Спалах коронавірусу у Чернівцях пов’язують зі святкуванням Дня міста

21.10.2020, 21:47
87160

У Чернівецькій області кожен день фіксують більше 200 нових випадків коронавірусу, при цьому більшість захворювань припадають на обласний центр. Міська влада пов’язує це зі святкуванням Дня міста 3-4 жовтня. Про це заявила заступник голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

Читайте також: У Чернівцях знайшли пацієнта, який хворів ГРВІ і коронавірусом

“За результатами тестувань, що проводяться нашим лабораторним центром, у нас залишається складна ситуація із щоденним виявленням нових випадків захворювання на коронавірус. Ми розуміли, що після святкування Дня міста у нас виникне черговий невеликий спалах у місті Чернівці. Власне, зараз ми її і спостерігаємо”, – сказала Гусак.

Чиновниця додав, що наступним викликом стануть місцеві вибори, після яких також можливе збільшення захворюваності. У госпітальних базах Чернівецької області вже почали збільшувати кількість лікарняних ліжок для прийому хворих на коронавірус.

“Зараз на Буковині є 1 286 ліжок, більше 700 з яких зайняті. Ми не маємо поки завантаженості більше 60% у всіх госпітальних базах Буковини. Але в окремих лікарнях зайнято більше 70% ліжок. У таких випадках ми розширюємо кількість ліжко-місць саме на цих територіях” , – додала Гусак.

Тепер міська лікарня №1 буде повністю обслуговувати пацієнтів з COVID-19. Так само міська лікарня №3 буде розширювати кількість лікарняних ліжок. Частково розширюється кількість лікарняних ліжок у районах, де затребуваність є більшою, – це Сокирянський і Кельменецький райони.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com