Співробітники СБУ виявили розкрадання коштів при реконструкції каналу: деталі

3.08.2019, 15:20
35771

Співробітники Служби безпеки України виявили масштабні розкрадання державних коштів, призначених для реконструкції з’єднувального каналу “Тилігульський лиман – Чорне море”.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на прес-центр СБУ.

Читайте також: СБУ затримала на Харківщині шість вантажівок з деревиною

Оперативники спецслужби встановили, що посадові особи Регіонального ландшафтного парку “Тилігульський”, за результатами тендера, уклали договір на виконання ремонтних робіт із місцевим підрядним підприємством, генеральним директором якого є депутат обласної ради.

Після конкурсу частину робіт підрядник доручив одній із бізнес-структур регіону і перерахував на її рахунок 20 мільйонів гривень із 60, що виділено на реконструкцію.

Щоб “відмити кошти” фігуранти провадження вносили до офіційних документів завідомо неправдиві дані про обсяги виконаних робіт та вартість використаних будівельних матеріалів. Переведені бюджетні кошти на рахунки комерційної структури згодом були обготівковані та привласнені.

Унаслідок таких махінацій роботи з реконструкції були проведені неякісно, що призвело до швидкого руйнування гідротехнічної споруди та унеможливило її подальшу експлуатацію. Тому для відновлення зруйнованих об’єктів із бюджету планувалося виділити ще понад 35 мільйонів гривень цьому ж підряднику.

Читайте також: Розкрадання “оборонки” СБУ проводить обшуки у Кабміні та ще двох структурах

Під час обшуку у виконавця робіт правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, чорнові записи, бухгалтерську документацію та інші матеріали, що підтверджують протиправну діяльність.

Наразі депутату обласної ради ‒ генеральному директору підприємства-підрядника будівництва повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, а виконавцю технічного нагляду будівництва, який визнав гідротехнічні споруди придатними до експлуатації, за ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та цілодобового домашнього арешту відповідно.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших посадових осіб, можливо причетних до розкрадання бюджетних коштів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com