Співвласник “Кварталу 95” заявив, що виступає проти нового мовного закону

31.05.2019, 10:10
27184

Співвласник студії “Квартал 95” Борис Шефір вважає, що нещодавно ухвалений закон про мову потрібно відмінити. Про це він заявив в інтерв’ю виданню “Детектер медіа”, пише ТСН.

Читайте також: На сайті президента виклали стенограму зустрічі з лідерами парламентських фракцій

“Квоти і заборони – це погано. Будь-які. Це суперечить Конституції України. Статтю 10, де йдеться про державну мову, завжди цитують наполовину. Друга частина статті говорить про те, що регіональні мови і російська (окремо виділений) держава підтримує і розвиває. Квоти – це не розвиток, це придушення мови. Звичайно, українську мову треба підтримувати і розвивати. Але не шляхом квотування, а, наприклад, якимись преференціями, наприклад, в оподаткуванні. Українська мова повинна стати модною. А виробництво українською – комерційно привабливим”, – заявив Шефір.

Йому здається, що президент України Володимир Зеленський впроваджуватиме таку політику.

“Просто зараз не потрібно смикати проблему мови, вона ділить суспільство. Спочатку потрібно війну зупинити, а потім вирішувати інші завдання.

Так само і з книгами. Навіщо забороняти? Можна ж україномовні книги звільнити від податку, а на російськомовні – підвищити. Але не забороняти. Ви подивіться на українське державне телебачення. Це ж найганебніший канал”, – додав співвласник “Кварталу 95”.

Більше того, Шефір очікує перегляд квот. На його думку, 90% – це багато. “Закон про мову потрібно скасувати і прийняти нормальний закон. Це перший крок для скасування війни”, – каже він.

Крім того, Шефір хоче, щоб влада профінансувала його проект. “Також хочу, щоб влада мені профінансувала “Майданс”. Просто я впевнений в геніальності цього проекту. А так у нас досить хороша ситуація. Кілька холдингів конкурують і створюють хороші речі. Але без російського ринку ми будемо деградувати”, – уточнив Шефір.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com