Справа Князєва: ексголові Верховного суду обрали запобіжний захід

19.05.2023, 07:31
140798

Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід ексголові Верховного Суду Всеволоду Князєву, якого підозрюють в отриманні рекордного хабаря на 2,7 мільйона доларів.

Читайте також: Може тривати роками або десятиліттями: Білий дім готується до замороження війни в Україні – Politico

Про це передає Центр протидії корупції.

Князєва взяли під варту на 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі 107 млн гривень.

Прокурори клопотали про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою,але зі 150 млн грн застави. Також Князєва хотіли зобов’язати носити електронний браслет.

Прокурор попередив, що під час обшуків не знайшли близько $1 млн “мічених” купюр. Це був одним із агрументів, чомк екссуддю не можна відпускати на волю. Адже є ризик, якщо Князєв перебуватиме на волі, то може спробувати знищити їх.

“Інший ризик – це ймовірність переховування Князєва. Фінансові можливості ексголови Верховного Суду дозволяють йому тривалий час проживати за кордоном”, – зазначають у Центрі протидії корупції.

За інформацією слідства, Князєв нібито давав вказівку своїй довіреній особі поділити хабар на 13 пакетів: 10 пакетів по 100 тисяч доларів, 2 пакети по 150 тисяч доларів і 1 пакет по 50 тисяч. А решту суми у 450 тисяч доларів залишити на зберігання.

У Центрі протидії корупції припускають, що  Князєв – не останній підозрюваний у цій справі.

“Деякі судді Верховного Суду теж з великою долею ймовірності можуть отримати такий статус”, – йдеться в повідомленні.

У коментарі “Суспільному” адвокат Князєва сказав, що його підопічний за справу в якій йому нібито пропонували хабар — голосував проти потрібного рішення. Натомість рішення, яке намагалися отримати за хабар винесли інші судді Великої палати ВС.

Нагадаємо, що 15 травня Національне антикорупційне бюро повідомило про викриття масштабної корупційної справи у Верховному суді.

Згодом стало відомо, що на хабарі погорів не хто інший, як сам голова Верховного Суду Всеволод Князєв. Його спіймали під час отримання хабаря у розмірі 2,7 млн доларів.

За інформацією ЗМІ, гроші Князєв нібито отримував від людей, які виступали за рішення суду на користь олігарха Костянтина Жеваго.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com