Справа скандального Насірова: правоохоронці закінчили слідство про хабар у 722 млн гривень

3.02.2023, 16:01
135299

Правоохоронці закінчили розслідування справи щодо ексочільника Державної фіскальної служби Романа Насірова та його радника. Їх обох підозрюють в отриманні хабаря, сума якого 722 млн грн.

Читайте також: Росіяни викрадають українських дітей і знімають з ними порнографічні відео – омбудсмен

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Слідство встановили, що протягом 2015-2016 років керівник ДФС одержав на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 млн гривень неправомірної вигоди. Хабар дав власник компаній аграрного холдингу за відшкодування ПДВ у прискореному режимі.

Зазначається, що кошти нарахували в іноземній валюті – це 5,5 млн доларів та 21 млн євро, через низку компаній. Вони були зареєстровані за кордоном та належали власнику одного з агрохолдингів. Ексчиновник виводив гроші через підприємства-нерезиденти. Контроль над їхньою діяльністю здійснювався безпосередньо Насіров, його радник та родичі.

“Для перерахування коштів між вказаними юридичними особами під виглядом надання та отримання позик або постачання продукції підозрюваними також були залучені й інші підприємства-посередники, зареєстровані за межами України. При цьому частина коштів такої неправомірної вигоди була сформована безпосередньо із грошових коштів бюджетного відшкодування ПДВ, конвертованих в іноземну валюту”, – йдеться у повідомленні САП.

Дії Насірова кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу – “підкуп особи, яка надає публічні послуги”. Його радника – за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368. Слідство щодо власника агрохолдингу наразі триває.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com