США вже могли відправити військову допомогу Україні – екскомандувач Сухопутних військ Польщі

22.04.2024, 08:32
157682

Екскомандувач Сухопутних військ Польщі, колишній заступник міністра національної оборони країни та військовий експерт Вальдемар Скшипчак допускає, що військова допомога США, ймовірно, вже направляється до України після прийняття у Палаті представників рішення про виділення пакету допомоги.

Читайте також:  “Демократія та свобода матимуть значення у світі, доки Америка допомагатиме їх захищати”, – президент висловив вдячність США за військову допомогу

Таку думку він висловив у коментарі “Укрінформу“.

“Американці врешті зрозуміли, що треба допомогти Україні, і це є ключовою справою”, – зазначив він.

Польський експерт вважає, що ця допомога, напевно, буде негайною.

“На мою думку, ця допомога вже йде. Ми деталей не знаємо, але, ймовірно, вона вже в дорозі. Незабаром Україна посилить свої можливості, Росія цього боїться”,- зазначив Скшипчак.

Він уточнив, що в дорозі вже можуть бути, зокрема, боєприпаси, іншу частину озброєння українці отримають згодом.

На його думку, найважливішими в цьому пакеті для ЗСУ є артилерійські снаряди калібру 155-мм і ракети до комплексів HIMARS короткого і далекого радіусу дії. Крім того, необхідними для України є комплекси ППО і ракети до них, оскільки українська система протиповітряної допомоги повинна зберігати свою ефективність.

Скшипчак зауважив, що прийняття пакету допомоги докорінно змінює ситуацію – тепер усі зусилля США і Європи будуть спрямовані на допомогу Україні.

“Ця допомога є запізнілою. Але я вірю в українську армію, українських військових і моральний дух української армії. Попри відсутність допомоги, за ці пів року українці показали, що вони вміють воювати, є прекрасними солдатами, які можуть бити російську армію навіть в умовах відсутності допомоги”, – резюмував екскомандувач Сухопутних військ Польщі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com