Стало відомо, хто буде виконувати обов’язки генпрокурора замість Рябошапки: деталі (фото)

6.03.2020, 19:45
65720

5 березня Верховна Рада звільнила Руслана Рябошапку з посади Генерального прокурора України. За його звільнення проголосували 263 народні депутати. Він пішов із зали ВР одразу після голосування і заявив, що йде з посади для того, щоб потім повернутися.

Читайте також: “Я не став нічиїм слугою”,- Рябошапка виступив у Верховній Раді (відео)

Наразі відомо, що тимчасовим виконувачем обов’язків генпрокурора він призначив Віктора Чумака.

Так, т.в.о. генпрокурора у 1995 році закінчив Київський університет імені Т. Шевченка за спеціальністю “Правознавство”, а з 1977 по 1981 рік був курсантом Хмельницького вищого артилерійського училища.

З 1992 року по 2004 Віктор Чумак перебував на посадах в Державній прикордонній службі України.

Згодом, починаючи з 2000 року, він працював начальником управління правового забезпечення Адміністрації Державної прикордонної служби України.

До 2010 року Віктор Чумак був директором Департаменту політичного аналізу та безпеки Міжнародного центру перспективних досліджень, а з 2010 року працював директор Українського інституту публічної політики.

Читайте також: У Генштабі розповіли, скільки жінок служать у Збройних силах

 12 грудня 2012 року він розпочав свою політичну кар’єру і став народним депутатом України VII скликання, балотуючись від партії Віталія Кличка “УДАР”, а потім й заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції.

У вересні минулого року Чумак став прокурором відділу організації представництва держави‚ протидії корупції у військовій сфері та в оборонно-промисловому комплексі в регіонах управління представництва інтересів держави у воєнній сфері Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com