Стало відомо, хто може очолити “Укравтодор”

15.05.2020, 11:33
72443

Голова Запорізької обласної держадміністрації Віталій Турінок може очолити Державне агентство автомобільних доріг України ( “Укравтодор”).

Читайте також: Димова завіса, влаштована фермерами, призвела до масових ДТП під Києвом (фото)

Як інформує Главком, про це повідомляє запорізьке регіональне видання Актуально з посиланням на власні джерела.

За даними видання, відповідна пропозиція надійшла губернатору з Офісу Президента.

“Віталій Турінок думає над цією пропозицією, але велика ймовірність того, що він погодиться”, – написало видання.

“Також відомо, що є декілька кандидатур на посаду губернатора Запорізької область, але найбільші шанси – у Віталія Боговіна. Відзначимо, у 2019 році активно обговорювалася імовірність призначення Віталія Боговіна на посаду голови Запорізької ОДА, але тоді призначили Віталія Туринка “, – додали журналісти.

Згідно з офіційною біографією, Віталій Турінок до призначення в Запорізьку ОДА працював з 2003 року на “Рівненському домобудівельний комбінат” головою наглядової ради і головою правління цього підприємства, потім менеджером з регіонального розвитку. За даними системи YouControl, підприємство на 67,23% належить його дружині Галині Турінок. До цього губернатор працював на різних підприємствах в Запоріжжі.

У Запорізькій області сьогодні реалізується один з ключових проектів програми Володимира Зеленського “Велике будівництво” – зведення нового моста через ріку Дніпро в м. Запоріжжя. Крім того, через територію регіону проходить значна частина магістралі

Запоріжжя-Маріуполь, яку однією з перших відремонтував “Укравтодор” після обрання Зеленського на посаду глави держави.

Раніше ЗМІ повідомляли, що у чинного глави “Укравтодору” в травні 2020 року спливає випробувальний термін і постане питання про продовження контракту. Передбачалося, що на цю позицію може бути призначений глава Національної асоціації дорожників України Тарас Сиротинський, який в кінці березня став радником прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. В цей же період уряд вніс зміни в порядок призначення глави агентства і його заступників. Тепер Кабмін самостійно може призначати главу автодору, а заступників прем’єр взагалі може визначати одноосібно.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com