Стало відомо, хто в Україні зможе вживати марихуану

3.02.2019, 16:14
10327

Легалізація в Україні марихуани (канабісу) в медичних цілях передбачатиме, що доступ до неї матимуть тільки важко хворі люди під жорстким контролем лікарів і правоохоронців.

Читайте також: На Одещині затримали організатора групи, яка постачала наркотики по світу (Фото)

Про це розповів лікар, кандидат медичних наук Віктор Сидоренко, коментуючи відповідну ініціативу керівника МОЗ Уляни Супрун, передає obozrevatel.com.

“У багатьох країнах канабіс тільки для медичних цілей. Наркотики, навіть важкі, такі, як морфін гідрохлорид, застосовуються і в нашій країні для дійсно невиліковних хворих. Якщо це буде за медичними показаннями і порядок призначення буде таким самим, як у інших наркотичних речовин, я нічого особливого в цьому не бачу. Хоча в Україні легалізацію чомусь ставлять гострою проблемою, чимось незвичайним”, – пояснив Сидоренко.

За його словами, наркотики варто призначати лише в дуже складних випадках і під ретельним контролем правоохоронців.

“Зазвичай, наркотичні засоби призначаються онкохворим. Канабіс може застосовуватися не тільки для онкохворих, а й для хворих з деякими психічними захворюваннями та захворюваннями центральної і периферичної нервової системи. Тобто показання до його застосування трохи ширші. Але ще раз повторюю – це повинно бути виключно за медичними показаннями. І продаж його повинні контролювати. Навіть не продаж, а видача пацієнтам повинна абсолютно ретельно контролюватися і медичними, і правоохоронними органами”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com