Стало відомо, хто замовив вбивство “Сармата”

18.09.2018, 12:44
4249

Стало відоме ім’я одного з замовників та організаторів вбивства активіста, ветерана АТО Віталія Олешка. Його затримали 14 вересня. Взяли під варту без права на заставу.

У причетності до вбивства “Сармата” підозрюють бізнесмена 38-річного Михайла Сигиду. Він у Бердянську займається пляжами і нічними клубами на узбережжях, пише “Точка”.

У ЗМІ він фігурує як представник фірми “Надзвичайно гарні люди”, яка здійснює забудову прибережних зон в Україні, у тому числі в Одесі (комплекс “Аркадія”) і Маріуполі.

Має добре налагоджені зв’язки з місцевими чиновниками. Наприклад, у Маріуполі він отримав в оренду ділянку на міському пляжі за 2 грн за кв. м.

У базі Мін’юсту зазначено, що фірма “Надзвичайно гарні люди” зареєстрована у Бердянську на вул. Шевченко, 9. Саме на цій же вулиці жили в міні-готелі “Євро” 4 підозрюваних: 27-річний Артем Матюшин із Макіївки Донецької області, бізнесмен 37-річний Микола Ломака з Богданівки Дніпропетровської області, 39-річний Олександр Обухів із Дніпра і 37-річний Максим Владимиренко з Тернівки Дніпропетровської області.

Автомобіль, на якому підозрювані приїхали вбивати “Сармата”, їм заздалегідь залишив на вул. Шевченко, 6, місцевий тренер – 29-річний Віталій.

Раніше Михайло Сигида проживав у Слов’янську Донецької області. 10 років років тому займався там вторинною сировиною. В інтернеті досі можна знайти оголошення підприємця, який купить “склобій кольоровий, безбарвний, горілчану та пивну пляшку”. Зараз Сигида – співзасновник фірми “Рігалс-С” із виробництва меблів та оренди авто, а також фірми “Дмітріус”.

Ці 2 підприємства 2014-го фігурували в справі про злочин. Правоохоронці встановили, що невідомі підробили правовстановлюючі документи і без відома реальних власників зареєстрували нових директорів. Чим закінчилася ця справа, невідомо.

Крім того, Сигида числиться у базі Мін’юсту як один із власників маріупольської фірми “НГЛ Порт-Сіті” та “Приазовської індустріальної спілки” у Бердянську (види діяльності – оренда нерухомості, водного транспорту, обладнання та розважального інвентарю).

У більшості його фірм співзасновниками виступають 4 жителів Донецької області: Олександр Погорєлов із Макіївки, Микола Черніков із Донецька, Віктор Верчик і Станіслав Вовк із Маріуполя.

Сигида багато подорожує та любить футбол, про що свідчать записи зі сторінки у соцмережі. У травні він викладав відео з фіналу Ліги чемпіонів у Києві – тоді “Реал Мадрид” грав із “Ліверпулем”. До цього Михайло з дружиною побував на Хортиці та плавав там на байдарках. У березні відпочивав у Карпатах, а в лютому – в окупованому Криму. Підприємець поділився фотографіями з готелю “Ялта-інтурист”.

У грудні бізнесмен відвідував Москву, про що теж розповів у соцмережах. Найцікавіше його фото – із політиком Сергієм Тігіпком. Михайло уточнив, що знімок був зроблений 25 січня цього року в Київській мерії.

Крім того, на своїй сторінці Михайло активно піарить нічний клуб “Мохіто” у Бердянську. І за даними джерел, числиться одним із співвласників закладу. А ось прямого зв’язку з Сарматом ні в бізнесі, ні в соцмережах у Михайла не виявили.

Дружина вбитого Олешка впевнена, що Сигида – це один із організаторів вбивства, але ніяк не замовник.

“Михайло Сигида один із організаторів вбивства мого чоловіка, але він не замовник. Насправді замовники Олександр Пономарьов (депутат “Волі народу”) і Сергій Валентіра (депутат від Блоку Петра Порошенка). Це вони все придумали. Валентіра з Сигидою останні 2-3 роки просто близькі друзі, вони разом і вдень, і вночі, їхні дружини весь час удвох, можна сказати – просто живуть сім’ями”, – розповіла вона, передає “Обозреватель”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com