Стало відомо, кому віддали нагородну зброю Киви

20.11.2021, 13:16
105427

Народну зброю нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви, яку днями забрали в нього через “негідну поведінку”, віддали двом бойовим комбатам, учасникам бойових дій на Донбасі.

Читайте також: Російська співачка заснула з цигаркою та мало не згоріла: вона у комі, тіло обпалене на 50% (фото, відео)

Про це повідомив у Facebook очільник МВС Денис Монастирський.

Зброю отримали підполковники Назарій Ясінський та Сергій Сідорін, бійці Нацгвардії, які мають бойовий досвід з 2014 року.

Назарій Ясінський

У грудні 2018-го року під час виконання завдань в районі проведення ООС, розвідувальним підрозділом під командуванням підполковника Ясінського було виявлено диверсійну групу 6 осіб, яка посувалася до позицій однієї із бригад ЗСУ. Підполковник віддав наказ відкрити вогонь, відчувши на собі міць вогню українських вояків, ворог відступив.

Сергій Сідорін

Підполковник Сідорін в листопаді 2019 року організував евакуацію шістьох поранених українських бійців в районі селища Новолуганське на Донеччині, а під час операції в районі Світлодарської дуги йому вдалося облаштувати 9 нових вогневих позицій, що дозволило суттєво вирівняти лінію зіткнення на користь українських військових.

За словами Монастирського, свій героїзм вони підтверджували неодноразово бойовики завданнями на передовій, пораненнями та відмінною бойовою підготовкою своїх підрозділів.

“Обоє комбатів гідні бути відзначені нагородною вогнепальною зброєю, що я сьогодні й роблю з великою честю. Ще раз зазначу, що це та сама зброя, якої був позбавлений Ілля Кива за вчинки, що дискредитують нагородженого. І сьогодні цю зброю я передаю в руки найбільш гідних, в руки тих, для кого честь українського офіцера і честь Української держави, яку вони захищають, честь її історії, символів та героїв – понад усе!”, – написав Монастирський, опублікувавши фото з героями.

У Киви забрали зброю: що сталося

16 листопада Монастирський підписав наказ, яким позбавив права народного депутата від фракції “Опозиційна платформа – За життя” Іллю Киву на нагородну зброю, яку йому було видано у 2015-му році. “Підстава: його негідна поведінка й дії, які дискредитують сам факт його нагородження від імені Української держави. Перед законом усі рівні. Народні депутати – не виняток. Так само мною будуть позбавлені права на нагородну зброю й інші особи, якщо вони будуть порушувати закон, використовувати зброю для провокативних дій чи роздмухувати ненависть у суспільстві”, – наголосив Монастирський.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com