Стало відомо: скільки держава витрачає коштів на підготовку одного студента-бюджетника

21.11.2019, 17:10
53371

Середні видатки держави на підготовку одного студента, що навчається на державному замовленні, у 2018 році склали 44,6 тисячі гривень. Про це повідомляє Міністерство фінансів за підсумками аналізу видатків на вищу освіту в Україні.

Читайте також: Очільниця МОН Ганна Новосад анонсувала скорочення університетів в Україні

У Мінфіні зазначають, що у деяких вишах видатки на підготовку студентів є набагато вищими. Зокрема, у Льотній академії НАУ на одного студента держава за рік витрачає 143 тисячі гривень, а на одного студента Харківського інституту фінансів та КНТЕУ −100 тисяч гривень.

“Аналіз зокрема показав, що підготовка фахівців закладами вищої освіти сконцентрована в 5 регіонах: м. Києві та Харківській, Львівській, Дніпропетровській та Одеській областях. На ці 5 регіонів припадає 50% закладів вищої освіти, що отримують кошти з державного бюджету. Ці заклади навчають понад 59% відсотків студентів за держзамовленням, на підготовку яких припадає понад 65% витрат державного бюджету”, − повідомляють у Мінфіні.

Загалом там проаналізували 167 університетів та інших закладів вищої освіти в Україні, у яких навчаються 340 тисяч студентів−бюджетників. Сукупні видатки держави на навчання цих студентів склали 15 мільярдів гривень.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com