Стало відомо, за яких умов українським туристам буде дозволений в’їзд до Австрії

8.07.2020, 12:13
77694

На сьогодні Австрія залишається однією з країн Євросоюзу, яка не відновила регулярне авіасполучення з Україною через пандемію коронавірусу. Це одна з проблем з якою стикнулися українці під час карантину.

Читайте також: У Чехії зіткнулися два пасажирські потяги: є загиблі і десятки поранених (фото)

Про це повідомив посол України в Австрії Олександр Щерба, пише РБК-Україна.

За його словами, наразі точно невідомо, коли Австрія відновить авіасполучення з Україною.

“Звичайно, в українців були складнощі з виїздом в Австрію через пандемію. Літаки не літають, регулярного авіасполучення нема. Загалом під час карантину Посольство України в Австрії організувало 9 евакуаційних рейсів для українських і австрійських громадян. Станом на сьогодні є 1-2 спецрейси на місяць”, – розповів Щерба.

Дипломат також назвав умови, за яких туристи з України зможуть подорожувати до Австрії.

“Щодо перспектив, то список закритих країн переглядається кожні 2 тижні. Австрія теж хоче відкритися. Але не раніше, ніж це буде безпечно”, – пояснив він

Посол зазначив, що поки що також невідомо, коли відновлять авіасполучення. Водночас він розповів, що спеціальні рейси під час карантину неодноразово були організовані австрійським урядом для українців, які щороку виїжджають на роботи в Австрію.

“Ми не отримуємо інформації щодо українських заробітчан. Для мене особисто було відкриттям, що близько тисячі українських заробітчан щорічно збирають урожай спаржі та полуниці у Верхній Австрії. Саме ця федеральна земля попросила організувати два літаки сполученням Київ-Лінц у травні для робітників сільського господарства”, – додав дипломат.

Зараз в’їзд до Австрії українцям заборонено. Виняток становлять дипломати та громадяни, які мають дозвіл на проживання в Австрії. Їхати до Австрії під час карантину також дозволено особам, які отримали спеціальне погодження в Посольстві Австрії в Києві. Наприклад, для проходження лікування.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com