Стенограма розмови Зеленського та Трампа: про що говорили політики

15.11.2019, 19:51
52397

Сьогодні у Білому домі опублікували стенограму телефонної розмови Володимира Зеленського і Дональда Трампа.

Читайте також: У США припускають, що розмова Зеленського з Трампом була прослухана російськими спецслужбами

Текст розмови з’явився у розпорядженні видання Axios.

Розмова відбулася 21 квітня. Трамп телефонував Зеленському, щоб привітати його  з перемогою на виборах з Борту №1.

Трамп: “Я хотів би привітати вас з добре виконаною роботою і з фантастичними виборами”.

Зеленський: “Радий вас чути. Щиро Дякую. Дуже приємно отримати від вас таку звісточку, я ціную ваші привітання”.

Трамп: “Це були неймовірні вибори”.

Зеленський: “Ще раз велике дякую. Як бачите, ми дуже старалися, щосили. У нас був відмінний приклад для наслідування”.

Трамп: “Я думаю, ви відмінно впораєтеся. У мене багато друзів в Україні, які знають і люблять вас. І це справді дивовижна річ, яку ви зробили. Думаю, певною мірою, я зробив щось подібне. Ми добиваємося величезного прогресу у США – у нас найпотужніша економіка за всі часи. Мені просто хотілося б вас привітати. Я не сумніваюся, що ви будете фантастичним президентом”.

Зеленський: “Перш за все, ще раз величезне дякую за привітання. Ви, як я вже говорив, прекрасний приклад. Ми сподіваємося, що зможемо розширити нашу роботу так само, як і ви. Ви завжди будете прекрасним прикладом для наслідування для багатьох. Я також хотів би запросити вас, якщо це можливо, на інавгурацію. Я знаю, як ви зайняті, але якщо ви зможете приїхати на церемонію відкриття, то це було б чудово; чудово, якби ви були з нами цього дня”.

Трамп: “Що ж, це дуже мило. Я ознайомлюсь з цим (пропозицією – ред.), і визначу нам дату і, як мінімум, від нас буде відмінний представник. Або більше одного (представника – ред.) зі Сполучених Штатів будуть з вами в цей великий день. Отже, у нас буде хтось, як мінімум, на дуже-дуже високому рівні, і вони будуть з вами. Дійсно, неймовірний день для неймовірних досягнень”.

Зеленський: “Ще раз дякую, і ми з нетерпінням чекаємо вашого візиту або візиту делегації високого рівня. Але немає такого слова, яке могло б описати нашу чудову країну. Який хороший і доброзичливий наш народ, яка смачна наша їжа, яка прекрасна Україна. Слова не можуть описати нашу країну, тому краще б вам побачити її самим. Так що, якщо ви можете приїхати, було б чудово. Отже, я знову запрошую вас приїхати”.

Трамп: “Ну, я згоден з вами щодо вашої країни, і я з нетерпінням чекаю цього. Коли я приймав “Міс Всесвіт” (конкурс “Міс Всесвіт” – ред.), ви були представлені чудовими людьми. Україна завжди була дуже добре представлена. Коли ви облаштуєтесь і будете готові, я запрошу вас в Білий дім. Нам буде про що поговорити, але ми будемо з вами впродовж всього шляху”.

Зеленський: “Що ж, спасибі за запрошення. Ми приймаємо запрошення і з нетерпінням чекаємо візиту. Ще раз дякую. Вся команда і я з нетерпінням чекаємо цього візиту”.

Трамп: “Дуже добре. Найближчим часом ми дамо вам знати, і ми побачимося з вами, дуже скоро, не дивлячись ні на що. Вітаємо український народ і вашу сім’ю. Дайте їм знати, що я передаю найкращі побажання від нашої країни”.

Зеленський: “Що ж, ще раз дякую. Вдалого перельоту і скоро побачимося”.

Трамп: “Бережіть себе і виголосіть сьогодні чудову промову”.

Зеленський: “Велике дякую. Для мене це викликає труднощі, але я буду практикувати англійську мову, і ми зустрінемося й будемо говорити англійською. Щиро Дякую”.

Трамп: “Прекрасно це чути! Дуже добре. Я не можу сказати цього вашою мовою. Я дуже вражений. Щиро Дякую”.

Зеленський: “Велике дякую. Побачимося найближчим часом”.

Трамп: “Чудовий день. Нехай щастить”.

Зеленський: “До побачення”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com