Стерненка викликали в СБУ для вручення підозри

7.06.2020, 18:49
74784

Одеського активіста Сергія Стерненка викликали до Служби безпеки України для вручення повідомлення про підозру. Про це Стерненко 7 червня повідомив у Facebook.

Читайте також: “Провокатори-пі**раси”: скандальний нардеп Кива пригрозив відрізати голову активістові Стерненку

Як зазначається, активіста чекають в СБУ 9 червня о 10:00.

Мені підготували повідомлення про підозру за самозахист. Вже офіційно. Про це свідчить новий виклик в СБУ, який я сьогодні отримав. У виклику зазначено, що мене як свідка викликають для вручення повідомлення про підозру”, − зазначив Стерненко.

Однак, активіст наголосив, що з’явитися за викликом він не може, бо не встигне залучити захисників та підготуватися до вручення підозри. Тому Стерненко запропонував співробітникам СБУ викликати його на іншу дату, щоб він “міг належним чином реалізувати своє право на захист”.

“Слідчому я вже надіслав відповідь, що не можу з‘явитись з об‘єктивних причин: виклик отримано за 2 дні до дати, на яку викликають, а КПК у ст. 135 вказує, що має бути мінімум 3 дні”, – пояснив активіст.

facebook.com

Нагадаємо, розслідування нападу на колишнього члена “Правого сектора” Сергія Стерненка та загибелі його нападника Івана Кузнєцова триває майже два роки. Справу було відкрито ще у 2018 році. За словами активіста, 24 травня вночі на нього намагалися здійснити напад, після чого зав’язалася бійка. У результаті Стерненко отримав чисельні удари по голові та ножове поранення руки, а сам встиг вдарити одного із чоловіків ножем у живіт. Від отриманої травми той помер до прибуття швидкої допомоги.

Тоді поліція кваліфікувала подію за ч.1 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч.1 ст. 15, ч.1 ст. 115 (замах на вбивство) та ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) ККУ. За час розслідування справу декілька разів передавали від поліції до СБУ і навпаки. Станом на зараз справа перебуває в СБУ. Нещодавно генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що підозра одеському радикалу Сергію Стерненку буде оголошена у будь-якому випадку. Питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com