Сто обшуків та велика кількість валюти: в Україні викрито військкомат, який саботував мобілізацію (фото)

2.08.2023, 08:33
144461

В Україні правоохоронці викрили керівництво Білгород-Дністровського військкомату та працівників військово-лікарської комісії. Вони організували по всій країні розгалужену мережу посередників, які за 7-10 тисяч доларів допомагали чоловікам уникати мобілізації.

Читайте також: СБУ викрила нові канали втечі ухилянтів у трьох областях

Про це повідомили в СБУ.

За даними слідства, керівництво Білгород-Дністровського військкомату та місцевої військово-лікарської комісії діяли у складі злочинної групи. Вони за 7-10 тисяч доларів пропонували ухилянтам документи, які дозволяли б їм виїзд за кордон. У них були спільники в Київській, Одеській, Вінницькій, Дніпропетровській, Закарпатській, Івано-Франківській, Житомирській, Львівській і Полтавській областях.

“Крім того, після оформлення фіктивних документів фігуранти надавали ухилянтам маршрут втечі за кордон, який пролягав через міжнародний пункт пропуску “Старокозаче” в Одеській області. Під час комплексних заходів співробітники СБУ задокументували 14 осіб, які намагалися скористатися послугою – придбали повний пакет фальшивих «документів» і збиралися втекти за межі України”, – повідомили в СБУ.

Правоохоронці провели майже сто обшуків за місцем проживання й роботи учасників злочинної схеми. Там вилучено докази їхньої причетності до злочину та великі суми готівки.

Наразі триває розслідування. Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com