Столична влада декомунізує міст Патона

26.08.2020, 09:10
82392

Найближчим часом такі важливі об’єкти в процесі декомунізації як Батьківщині-матір, міст Патона, пам’ятник Щорсу позбудуться радянських символів. Зокрема, в Українському інституті національної пам’яті розглядають можливості “цивілізованого вирішення питання”радянських пам’ятників, що залишилися в Києві.

Читайте також: Зеленський вручив державні нагороди та заснував дві премії імені Скорика і Патона (відео)

У Києві знайшли спосіб позбутися радянських символів, розповів директор Інституту нацпам’яті Антон Дробович. Відповідну заяву він зробив у ефірі одного з українських телеканалів, пише 24 канал.

Всі ці об’єкти (міст Патона, пам’ятник Щорсу, статуя Батьківщини-матері – 24 канал) є знаковими для Києва, до них часто апелюють противники декомунізації”, – підкреслив він.

За словами Дробовича, важливо, щоб було цивілізовано вирішено питання видалення цих радянських символів.

На мосту Патона зараз триває реконструкція, і це найбільш слушний час. Там всього дві розетки з радянськими гербами, якщо їхати з лівого берега, серпи та молоти легко демонтувати, а зірки не підпадають “під декомунізацію”, – зауважив директор Інституту.

Читайте також: Музикант Олександр Положинський відмовився від державної нагороди Зеленського (відео)

Тому, на його думку, з огляду на те, що нещодавно помер Борис Патон, було б логічно замість цих гербів поставити портрети обох Патонів: Бориса та його батька проєктувальника мосту Євгена Патона

“Щоб люди пам’ятали про династію вчених”, – зауважив Дробович.

Зауважимо, що декомунізація в Україні набула масового характеру з 2014 року. Це система заходів, спрямованих на звільнення від впливу та наслідків комуністичної ідеології в усіх сферах життя.

Таким чином, в Україні демонтують радянські пам’ятники та перейменовують вулиці, названі на честь радянських ідолів. Також під руку декомунізаторам потрапляє й те, що має стосунок до країни-агресора Росії. Адже саме Кремль розпочав війну на сході та анексував Крим.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com