Столичні медики отримали 39 карет “швидкої допомоги” та дві експрес-лабораторії для діагностики коронавірусу

19.03.2020, 13:10
66927

Мер Києва Віталій Кличко передав 39 нових спецавтомобілів “швидкої допомоги” для потреб служби екстреної медицини столиці, а також дві експрес-лабораторії для діагностики гострого респіраторного захворювання Covid-19, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2, повідомляється на сайті міського голови, пише Інтерфакс-Україна.

Читайте також: В Маріуполі зафіксовано перший випадок зараження на коронавірус

“Сьогодні ми передаємо медзакладам 39 нових карет “швидкої допомоги”, які закупило місто. А також дві експрес-лабораторії для діагностики коронавірусу. Їх закупили, щоб встановити в аеропортах “Бориспіль” та імені Ігоря Сікорського. Але оскільки аеропорти поки що закриті, то ми передаємо це обладнання в Олександрівську лікарню та міську лікарню №9″, – сказав Кличко під час передання спецавто в мерії столиці.

Він додав, що ці експрес-лабораторії дають більш достовірний результат і можливість здійснити діагностику за допомогою забору слини. Результат тесту можна отримати за 40 хвилин, його достовірність – 97-99%. Такі пересувні лабораторії також допомагають визначати безсимптомних носіїв вірусу або потенційно інфікованих пацієнтів.

Такі лабораторії iPonatic застосовують сьогодні у 12 країнах світу для діагностики коронавірусу: зокрема, у Франції, Японії, Таїланді, Монголії, Ірані та інших. Ще 10 таких експрес-лабораторій Київ придбав і очікує отримати протягом двох найближчих тижнів.

Щодо “швидких”, то автомобілі належать до класу безпеки й екологічності Євро-5 і відповідають сучасним вимогам екстреної медицини. В авто встановлено такі необхідні сьогодні апарати штучної вентиляції легенів, дефібрилятори з моніторами основних життєвих показників пацієнтів. Також встановлено діагностичне обладнання, яке ще під час транспортування пацієнта допоможе встановити попередній діагноз і передати його лікарям медичного закладу, куди доправляють хворого. Всі авто оснащені системами стабілізації, щоб під час руху і лікарі, і пацієнти почувалися комфортно та здійснювали необхідні маніпуляції.

Читайте також: “Вірогідність дуже висока”: Херсонська ОДА про ймовірність виявлення коронавірусної інфекції

“Ми постійно оновлюємо парк спецмашин екстреної медицини столиці. На сьогодні наші медики мають 298 сучасних автомобілів. За цим показником ми наблизилися до рівня вимог Всесвітньої організації охорони здоров’я одна карета швидкої допомоги на 10000 жителів. Дуже важливо, щоб наші медики мали такі авто в нинішніх умовах, коли навантаження на них буде великим у разі поширення коронавірусу. Щоб надавати допомогу людям і рятувати життя киян”, додав Кличко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com