Студент волинського ВУЗу із синдромом Дауна вперше в Україні здобув вищу освіту

12.07.2019, 14:10
32818

Вчора, 11 липня, диплом бакалавра історії отримав лучанин Богдан Кравчук. Він став першим українцем із синдромом Дауна, який здобув вищу освіту.

Читайте також: У столиці студент вистрибнув з вікна через погану оцінку

“Пам’ятаю як 5 років тому ми з його мамою Євгенією Кінах боролися за його право на вищу освіту. Виявилося, що радянську норму з 70-х років про заборону на вищу освіту людям з особливими потребами можна побороти сучасними підходами до освіти. Велике дякую (тодішнім) міністру освіти Сергію Квіту та його заступнику Павлу Полянському, які зрозуміли і підтримали право особливих дітей на вищу освіту. Усі ці 5 років Богдан сумлінно вчився і часто був набагато успішнішим за звичайних студентів. Вони могли прогуляти, недовчити… А Богдан так любить історію, що він не міг бути іншим і не міг підвести високу довіру до його можливостей. У його успіхах велика допомога мами – Євгенії Кінах, яка була незмінним асистентом свого любимого студента”, – написала у Facebook працівниця Українського інституту національної пам’яті Леся Бондарук.

Вона зазначає, що приклад Богдана – “це промінь надії багатьом батькам особливих дітей. Бо відтепер вони знають, що якщо вірити у своїх дітей і розвивати їхні можливості, то мрії збуваються”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com