Субсидії в Україні 2021: кого можуть змусити повернути гроші

23.12.2020, 17:51
91973

В Україні за певних умов одержувачів субсидій можуть зобов’язати повністю компенсувати отриману допомогу. Серед таких факторів – наявність автомобіля, випущеного не раніше, ніж у 2016 році, а також велика покупка на суму від 50 тисяч гривень. При яких умовах субсидіантів можуть не тільки позбавити допомоги, але й вимагати гроші назад – читайте нижче.

Читайте також: “Немиті” діти Донбасу та собака за комуналку: найгучніші ляпи українських політиків 2020 року (відео)

У Кабміні раніше анонсували зміну системи призначення субсидії. Так, українців з нового року будуть перевіряти відразу після подачі заяви на оформлення матеріальної допомоги для оплати комуналки. Про те, в яких випадках українцям доведеться повернути отримані гроші, розповідає OBOZREVATEL.

Повідомляється, що допомогу доведеться повернути назад у бюджет у випадку, якщо в одержувача виявлять:

будинок площею від 200 кв. м або квартиру від 120 кв. м;

машину до 5 років;

здійснення великої покупки на суму від 50 тис. грн;

несплату ЄСВ.

Також позбавити грошей можуть, якщо субсидіант не стояв на обліку в Центрі зайнятості.

Субсидії в Україні 2021: кого можуть змусити повернути гроші

Що буде з комуналкою у 2021 році

Варто відзначити, що у 2021 році бюджетом закладено на субсидії 36,6 млрд грн, що менше, ніж у 2020-му році на 400 мільйонів. Щобільше, Кабмін вже анонсував підвищення тарифів на електроенергію. Зараз влада щомісяця проводить перерахунки вартості газу для населення і зняла блокування на підвищення вартості гарячої води та опалення.

Експерти вважають, що витрати на комунальні платежі в новому році збільшаться, попри зменшення бюджету на субсидування населення.

У 2021-му українцям замість 15% від сукупного доходу сім’ї на комуналку потрібно буде віддавати 20%. Розмір обов’язкового платежу збільшиться відразу після останнього карантинного місяця. Припустимо, якщо сукупний дохід вашої сім’ї з двох чоловік 10 тис. грн, а за комуналку треба платити 2 тис. грн, зараз субсидія складе близько 500 грн, а у 2021-му ви можете зовсім втратити на неї право.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com