Суд не встиг продовжити запобіжний захід Надії Савченко

4.09.2018, 11:41
4078

Шевченківський райсуд Києва не встиг розглянути клопотання Головної військової прокуратури про продовження запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою нардепу Надії Савченко, яку обвинувачують у підготовці терактів і поваленні державного ладу.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Суд вислухав прохання Савченко та її адвокатів і переніс засідання на вівторок, 4 вересня, в зв’язку з закінченням робочого дня і тому, що, за словами Савченко, учасники процесу втомилися.

Суд погодився зробити перерву до вівторка з урахуванням того, що термін нинішнього утримування Савченко під вартою закінчується до 7 вересня.

Прокурори, які виступили за продовження арешту Савченко, заявили, що в разі її звільнення, вона “може продовжити злочинну діяльність, спілкуватися зі співучасниками, впливати на докази або тікати за кордон”.

У той же час Савченко прийшли підтримати 33 прихильники. Вони сказали, що готові взяти її на поруки.

Адвокати Савченко стверджували, що ризиків, про які говорить прокуратура, немає.

Так, лідер угруповання “ДНР” Олександр Захарченко, зв’язки з яким називали фактором ризику, загинув, підкреслив адвокат Андрій Левковець.

Якби Савченко хотіла втекти, то вона б зробила це до арешту, додав захисник.

Савченко обвинуватила прокуратуру в наведенні помилкових даних і в тому, що представники обвинувачення називають її винною без рішення суду.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com