Суд заборонив книгу про Стуса зі згадуванням Медведчука

19.10.2020, 13:47
86934

Дарницький районний суд Києва прийняв рішення заборонити розповсюджувати книгу журналіста й історика Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”. Суд частково задовольнив позов народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука.

Читайте також: “Кісінька, я хотіла б прожити з тобою ще одне життя”: Марченко зізналась у коханні Медведчуку (відео)

Засідання суду транслювалось.

Суд назвав “недостовірною і такою, що порушує особисті немайнові права Віктора Медведчука на повагу до честі й гідності, недоторканності й ділової репутації” інформацію, поширену в кількох розділах книжки “Справа Василя Стуса”.

“Зобов’язати Кіпіані і видавництво Vivat видалити з книжки із розділів “Кримінальна справа №5. Книга життя і смерті Василя Стуса” та “Чи вбивав адвокат Медведчук поета Василя Стуса” інформацію про особу Медведчука. Заборонити Кіпіані і видавництву Vivat розповсюджувати надрукований тираж книжки і подальше його тиражування до усунення порушення особистого немайнового права Медведчука”, – заявила суддя.

Кіпіані на своїй сторінці у Facebook прокоментував рішення суду.

“Іменем України”. Суддя Заставенко вирішила, що 6 епізодів книги “Справа Василя Стуса” є неправдою. Два смішних моменти – не можу тепер згадувати Медведчука, але називати “сином поліцая” можна”, – написав він.

Рішення набере законної сили після закінчення строку на подання апеляційної справи. Протягом 30 днів ухвалу можна оскаржити в Київському апеляційному суді.

У вересні минулого року Віктор Медведчук попросив суд заборонити книжку Кіпіані “Справа Василя Стуса”, бо та містить “висловлювання, які не відповідають дійсності”. Сам журналіст назвав позов тиском на свободу слова.

У книзі Кіпіані зібрані документи з колишнього архіву КДБ, які пояснюють, як і за що насправді судили українського дисидента. Медведчук був державним захисником українського поета Василя Стуса. Його часто звинувачують у порушенні адвокатської етики під час цього процесу. Сам він своєї провини не визнає.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com