Суд заборонив “ОПЗЖ”, але їхні депутати продовжують ходити до Верховної Ради – Сергій Рудик

21.06.2022, 08:02
122372

Наступним кроком після судової заборони діяльності партії “Опозиційна платформа – За життя” має стати повне відсторонення її представників від роботи в парламенті. Зокрема, через прийняття законопроєкту №7424 про політичну відповідальність представників проросійських партій, обраних до Верховної Ради.

Читайте також: Втрачено контроль над Метьолкіним поблизу Сєвєродонецька, а в промзоні міста – пекло – Гайдай

Про це заявив народний депутат Сергій Рудик.

“Пропутінська ОПЗЖ заборонена. Це великий плюс. Але їхні депутати цілком комфортно себе почувають. Ходять у комітети і на сесійні засідання, підголосовують із владою (останній приклад – 27 голосів опзжистів за Стамбульську конвенцію). Думаю, що вони навіть не повидаляли зі своїх телефонів номери кремлівських кураторів. Але для нас важливо не лише офіційно забороняти такі партії, але й повністю рубати всі щупальця путінській політичній гідрі. Тому наступним кроком має бути прийняття законопроєкту про політичну відповідальність народних депутатів від проросійських партій (№ 7424)”, – заявив Сергій Рудик.

Він зазначив, що законопроєкт №7424 покликаний повністю відсторонити представників заборонених проросійських партій від роботи в українському парламенті.

“Я співавтор цього законопроєкту і коротко викладу його суть. На період зупинення діяльності проросійських партій ВР може заборонити її депутатам брати участь у пленарних засіданнях, засіданнях Погоджувальної ради, комітетів, офіційних парламентських делегацій. Тобто ми пропонуємо повністю обнулити роботу рашистської колони в парламенті. Судові рішення про заборону проросійських партій – це дуже добре. Але без кардинальних рішень парламенту із опзж-шаріями ми не попрощаємося”, – підкреслив народний депутат.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com