Суд залишив Коломойського під вартою до 2 грудня

28.10.2023, 14:05
148852

Суд подовжив термін тримання під вартою для бізнесмена Ігоря Коломойського до 2 грудня.

Читайте також: Україна отримає нові ракети дальністю 300 км

Про це стало відомо на судовому засіданні 27 жовтня.

“Суд постановив задовольнити клопотання прокурора та продовжити строк тримання під вартою підозрюваного Коломойського Ігоря Валерійовича до 2 грудня 2023 року включно”, – заявила суддя.

Суд також визначив бізнесмену заставу у розмірі 1 млн 450 тис. прожиткових мінімумів (прожитковий мінімум – 2 684 грн) для працездатних осіб. Тобто раніше визначений розмір застави у 3,891 млрд грн залишено без змін.

Адвокати Коломойського на засіданні суду повідомили, що попри їхні клопотання, бізнесменові досі не провели належний медогляд.

“Ми неоднорозово звертаємося з клопотанням, щоб Ігорю Валерійовичу забезпечити належний медичний огляд. Цього належного медичного огляду досі не проведено. На мої клопотання про проведення огляду – хоча би елементарно УЗІ провести, взяти аналіз крові – стороні захисту дозволили лише провести підзахисному аналіз крові лише у вівторок, від 2 вересня”, – розповів один із захисників Коломойського.

Він зазначив, що адвокати отримали чотири відмови про доступ лікаря до бізнесмена: “Лікарі дивляться лише його документи, доступу нам слідство не дає”.

На суді виступив також лікар Олексій Паранько, який висловився щодо стану здоров’я Коломойського. 

“На наше з колегами переконання, для запобігання подальшого прогресування хвороб Ігоря Коломойського і виникнення важких ускладнень потрібна рухова активність, збалансоване харчування і можливість постійного нагляду лікаря з можливістю, за потреби, стаціонарного лікування”, – сказав Паранько.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com