Суд зобов’язав НАБУ відкрити провадження проти Луценка

15.08.2019, 12:49
37467

Солом’янський районний суд міста Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження щодо можливого зловживання владою або службовим становищем генеральним прокурором України Юрієм Луценком. Про це пише УНІАН.

Читайте також: Луценко заявив, що СБУ приховує матеріали справи вбивства Каті Гандзюк

Як свідчать дані Єдиного реєстру судових рішень, відповідну ухвалу від 5 серпня виніс слідчий суддя Максим Вишняк, розглянувши скаргу на бездіяльність директора НАБУ, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Заявник 13 жовтня 2018 року звернувся до голови Верховної Ради України Андрія Парубія про вчинення генеральним прокурором Юрієм Луценко кримінального правопорушення, передбаченого ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

1 лютого 2019 року вказане звернення надійшло до НАБУ з Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції (вх. № 002/2600-01 від 01.02.2019р.). Проте відомості про вчинене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесені. Заявник просив скасувати рішення директора НАБУ про відмову виконати вимоги ст. 214 КПК України при отриманні заяви/повідомлення про кримінальне правопорушення та зобов’язати директора НАБУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань вказані ним відомості. Крім того, вказується, що сторони справи не з’явилися до суду на розгляд клопотання, надіславши письмові пояснення. Згідно з матеріалами, суд ухвалив скаргу заявника на бездіяльність директора НАБУ, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, задовольнити частково.

Читайте також: Луценко заявив про свою відставку з початком роботи нового парламенту

Зобов’язати службову особу Національного антикорупційного бюро України, до компетенції якої входить внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, не пізніше 24 годин після отримання копії ухвали, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення, зазначені у поданому ОСОБА_1 зверненні № 40 від 13.10.2018р. (заяві про кримінальні правопорушення), яке надійшло до Національного антикорупційного бюро України (вх. № 002/2600-01 від 01.02.2019р.)”, – йдеться в ухвалі. Ухвала оскарженню не підлягає.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com