Супрун назвала ще одне небезпечне джерело зараження коронавірусом

10.03.2020, 22:45
66065

Коронавірус COVID−19 може теоретично, виживати поза людським тілом і зберігати свою активність на твердих поверхнях, таких як смартфони. Про це розповіла Уляна Супрун, порадивши ретельно стежити “за гігієною телефону”, пише РБК−Україна.

Читайте також: Власник відомого футбольного клубу підхопив коронавірус (фото)

За словами екс−чиновниці, Центр по контролю захворювань рекомендує ретельно очищати тверді поверхні, а телефон − це саме така поверхня. Дослідження показали, що люди в середньому торкаються до своїх смартфонів більше 2600 разів в день, а активні користувачі більше 5000 разів.

Супрун каже, що на телефонах залишаються патогенні штами кишкової палички, антибіотикорезистентні стафілококи або стрептококи та інші. Ці інфекції можуть викликати кишкові та шкірні інфекції, підвищують ризики гострого кишкового отруєння або викликати грип.

Щодо коронавируса COVID-19 поки достеменно невідомо, як довго вірус SARS−CoV−2, що викликає хворобу, живе на поверхнях. Але, ймовірно, він веде себе, як і інші коронавіруси. Тобто може жити від кількох годин до кількох днів − все залежить від температури і вологості.

Читайте також: Коронавірус в світі: названо країни, куди небезпечно подорожувати туристам

Наприклад, вірус, що викликав спалах SARS−CoV в 2002−2003 роках витримував три доби на пористих поверхнях, таких як картон або тканину, стільки ж на металі, і близько 60−96 годин на пластиці і склі.

Як зробити свій телефон безпечним

Поменше користуйтеся гаджетами в громадському транспорті: торкаючись поручнів, ви переносите патогени на поверхню свого смартфона.

Очищайте смартфон тканиною з мікрофібри, водою і милом. Виробники радять змочити тканину в воді з милом і дуже акуратно протерти поверхні, вимкнувши попередньо телефон.

Читайте також: Як відрізнити коронавірус від ГРВІ та застуди: головні симптоми (відео)

Можна використовувати спиртовмісні дезінфектори, спреї або серветки на основі ізопропілового спирту. Але при цьому ви ризикуєте пошкодити телефон.

Приготуйте розчин для очищення: 60% води і 40% спирту. Цим засобом можна обробити поверхні, а потім витерти сухою ганчіркою.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com