Супрун розповіла, як кинути курити

31.05.2019, 16:49
27239

Є різні різновиди нікотинової залежності і різні шляхи лікування. Про це 31 травня написала в.о. Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун у Facebook.

Читайте також: Супрун дала поради, як підготуватись до безпечної відпустки

За словами Супрун, є всього чотири типи залежності від нікотину:

поведінкова

соціальна

фізична

психологічна

Психологічна залежність з’являється через те, що куріння пов’язане з деякими звичками. Наприклад, палити за кермом, за чашкою кави або під час перерви на роботі. Таким же чином з’являється і соціальна залежність.

Щоб перемогти ці два типи залежності, потрібно усвідомити свої звички і замінювати їх більш корисними. Уляна Супрун рекомендує замість кави пити чай, а сигарету за кермом замінити цукеркою або музикою.

Фізична залежність з’являється через стимуляцію нікотином вироблення ендорфіну в мозку. У цьому випадку варто протриматися без сигарет хоча б місяць, пише Супрун, поки діє синдром відміни.

″Неприємні симптоми є тимчасовими і тривають зазвичай 3-4 тижні, поки організм не звикне до життя без нікотину. Якщо “синдром відміни” проходить дуже важко, можна спробувати медикаментозну допомогу, наприклад, препарати нікотинозамісної терапії, які дозволяють полегшити неприємні симптоми. Зверніться до свого лікаря″, – зазначила Супрун.

До психологічної залежності призводить асоціація куріння з емоціями чи переконаннями. Глава МОЗ зазначає, що часто люди курять для розслаблення під час стресу або занепокоєння. Однак сигарети, за словами Супрун, не допоможуть впоратися з внутрішніми переживаннями.

Уляна Супрун пропонує кинути курити за допомогою невеликого алгоритму дій: знайти однодумців, обговорювати плани і досягнення з рідними або друзями; мотивувати себе на відмову від куріння і чітко сформулювати на папері, чому це так важливо, а листок повісити у видному місці. Обрати дату і час відмови від куріння і підготувати план.

Супрун наголосила, що, за даними ООН, щорічно у світі помирає близько 6 млн чоловік від куріння, з них 600 тис. пасивних курців.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com