Супрун їде розблоковувати роботу Міністерства охорони здоров’я України

13.02.2019, 14:33
11756

Як повідомила відсторонена від посади в.о. глави Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун, робота міністерства заблокована більше тижня, а пацієнти не можуть чекати. Про це повідомляє “ГОРДОН”.

Читайте також: До Окружного адміністративного суду прийшли люди в синіх халатах, щоб підтримати Супрун

За її словами, це атака на уряд, на президента України Петра Порошенка і на трансформацію системи охорони здоров’я, сказала під час брифінгу 13 лютого відсторонена від посади в.о. голови МОЗ Уляна Супрун.

“Ми вимагаємо, щоб суддя терміново оголосив своє рішення, щоб ми знали, як далі діяти. Рішення Окружного адміністративного суду від 5 лютого створює небезпечний прецедент, який може бути застосований до будь-якої інституції в Україні. Виявляється, суддя Окружного адміністративного суду має необмежені повноваження і не несе ніякої відповідальності за невиконання ним своїх обов’язків “, – заявила Супрун.

За її словами, робота Міністерства охорони здоров’я “заблокована більше тижня”, але пацієнти не можуть чекати того, щоб Окружний адміністративний суд міста Києва нарешті оголосив своє рішення.

“Це не тільки наші пацієнти, які чекають ліків, але і наші діти, які чекають вакцин”, – продовжила Супрун.

Вона наголосила, що має намір захищати зміни в системі охорони здоров’я, які відбуваються з 2016 року.

“Минуле не може з цим змиритися, але використовує ті інструменти, яким користувалося завжди: це адміністративний ресурс, хакерство проти правової системи Української держави, брехня і мережу своїх агентів. Час минулого пішов, час змін настав, тому нас нічого не зупинить. Після нашої прес-конференції я їду в Кабмін, сьогодні є засідання уряду, і ми будемо вирішувати це питання. Міністерство буде розблоковано “, – сказала Супрун.

Нагадаємо, що 5 лютого Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука та заборонив Супрун виконувати обов’язки глави МОЗ України. 11 лютого Супрун попросила дозволити їй підписувати документи, від яких залежить життя хворих людей. Суддя пішов до нарадчої кімнати, рішення досі не оголосили.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com