Світовий рейтинг щастя 2024: хто очолив і на якому місці Україна

20.03.2024, 21:03
156045

Щорічний звіт World Happiness Report визнав Фінляндію найщасливішою країною світу вже сьомий рік поспіль. Україна тим часом за рік опустилася на 13 сходинок та посіла 105-те місце в рейтингу.

Читайте також: Погрожував та називав к**вою: у Варшаві – новий скандал через агресію польського таксиста до українки

Про це йдеться у цьогорічному звіті World Happiness Report.

За результатами дослідження, лідером за рівнем щастя у світі залишається Фінляндія. Її сусіди — Данія, Ісландія та Швеція — також зберігають свої місця в першій десятці.

Зазначається, що лідерству в світових рейтингах щастя сприяють тісний зв’язок з природою та здоровий баланс між роботою та особистим життям у цих країнах. Водночас зростання відчуття нещастя, особливо серед молоді, призвело до того, що інші західні країни опустилися в рейтингу.

Так, США і Німеччина вперше випали з першої двадцятки з часу публікації першого звіту понад 10 років тому. Їхні місця зайняли Коста-Ріка і Кувейт на 12-й і 13-й сходинках рейтингу відповідно.

Найбільше зростання рівня щастя зафіксували у Сербії, Болгарії і Латвії. Афганістан перебуває на останньому місці. Україна цьогоріч зайняла 105-те місце, опустившись на 13 сходинок у порівнянні з минулорічним звітом.

Звіт ґрунтується на даних глобального опитування людей у понад 140 країнах світу. Країни ранжуються за рівнем щастя на основі їхніх середніх оцінок життя за три попередні роки, в цьому разі — з 2021-го до 2023 року. До уваги беруть такі  фактори, як ВВП на душу населення, соціальна підтримка, тривалість здорового життя, свобода, щедрість і корупція.

Оприлюднення звіту збігається з Міжнародним днем щастя, який відзначають 20 березня.

Топ-20 найщасливіших країн світу 2024 року:

Фінляндія

Данія

Ісландія

Швеція

Ізраїль

Нідерланди

Норвегія

Люксембург

Швейцарія

Австралія

Нова Зеландія

Коста-Ріка

Кувейт

Австрія

Канада

Бельгія

Ірландія

Чехія

Литва

Сполучене Королівство

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com