Святославу Вакарчуку – 45: історія становлення легендарного українського музиканта

14.05.2020, 16:52
72373

Лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук, сьогодні, 14 травня святкує свій 45-й день народження.

Читайте також: Океан Ельзи відзначає 25-річчя з дня свого створення

З цієї нагоди артист на своїй сторінці опублікував своє дитяче фото, на якому щасливо усміхається.

“Час йде, настрій і ставлення до життя залишаються!”, – зазначив під знімком музикант, який навіть не уявляв, що його пісні будуть співати у квартирах та на десятитисячних стадіонах.

А от як страшенно сором’язливий Славко, який і подумати не міг, що стане легендою, опинився на сцені перед тисячним натовпом, йдеться у сюжеті “Сніданку з 1+1”.

Святослав Вакарчук – людина протиріч. Бо завжди соромився навіть вийти перед класом до дошки. Усі бачили в ньому вченого, а хлопець попри свою скромність, обрав шлях музиканта.

Вже в 2 роки він почав наспівувати народних пісень, яких його вчила бабуся. Від дядька – дісталася любов до Бітлз, від батьків – до книжок, фізики та неабияка скромність.

Вчився Вакарчук у львівській школі № 4, (зараз лінгвістична гімназія – прим ред.). У шкільні роки він зі сцени не співав, хуліганом не був, але завжди активно відповідав на уроках. Знав усе і переганяв програму.

Після школи Вакарчук вступив на факультет теоретичної фізики. Але музика переслідувала його постійно. Вже у 17-річному віці фізик-музикант написав пісню “Відпусти”, яку вже 20 років співають в унісон прихильники у всьому світі.

У 1994 році, коли Святославу було 19 років, народилася група “Океан Ельзи”, яку вже через рік запросили на телебачення.

Тоді ще студент – Славко, не здогадувався, що через 20 років стане людиною-легендою. А поки молодий та амбіційний артист з нафарбованими очима співав у холодильнику, оскільки потрібно було якось виділятися серед натовпу львівських музикантів.

Далі були перші тури Україною, переїзд до Києва, Вакарчук почав створювати все більше глибоких пісень. Багато з них стали пророчими. Хоча, сам Славко писав про стосунки чоловіка і жінки – а вийшло про війну.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com