Синоптик заявила, що морози в Україну прийдуть надовго

12.02.2021, 15:52
94421

Погода в Україні в найближчі вихідні очікується дуже холодна, місцями все ще можливі снігопади. Однак циклони з опадами залишають територію нашої країни, а замість них прийдуть арктичні антициклони з дуже сильними морозами.

Читайте також: Жозеп Боррель: “Виконання «зеленої угоди» матиме глибокі геополітичні наслідки”

Про те, яка погода чекає нас найближчими днями, розповіла синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.

“За попередніми прогнозами, похолодання, яке вже у найближчу добу зайде практично на всю територію України і яке буде міцнішати на наступному тижні, протримається до 20-21 лютого. Серіал з північних циклонів закінчиться – снігопади та крижані дощі не прогнозується. 13-14 лютого антициклон Helida виштовхне циклони з України, щоб дати дорогу повітряній масі арктичного походження”, – повідомила синоптик.

Вона зазначила, що істотні опади підуть, але в окремих районах можливі залишки періодичного снігу, оскільки циклон хоче зберегти хорошу міну навіть при поганій грі.

“На дорогах ожеледиця! Температура повітря вночі очікується -10 -16 градусів, вдень -5 -11 градусів. У Криму і на Закарпатті тільки вдень від 2 морозу до 2 тепла. Завтра переважатиме північно-західний вітер, і він буде сильним, некомфортним, зі штормовими поривами. Так буває часто, коли йде важке холодне повітря”, – повідомила Діденко.

Вона спрогнозувала в столиці сильне похолодання на вихідних і невеликий сніг.

“У Києві на вихідних – також холодно, вночі -12 -14 градусів, вдень -7 -10 градусів. На дорогах і тротуарах слизько. Місцями можливий невеликий сніг, але без серйозних опадів, циклон Volker пішов остаточно. Наступного тижня холод буде посилюватися, суттєві опади малоймовірні. Послаблення морозів очікується 21-22 лютого”, – попередила Діденко українців.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com