Ситуація на Донбасі: сепаратисти вісім разів атакували ЗСУ

7.04.2020, 09:30
68838

За минулу добу, 6 квітня, сепаратисти на Донбасі вісім разів атакували позиції Об’єднаних сил, чотири з яких – із застосуванням забороненої зброї – мінометів 120 і 82 калібру, пише Кореспондент з посиланням на прес-центр ООС.

Читайте також: Лукашенко заявив, що Зеленському варто провести вибори на Донбасі задля припинення конфлікту

Окупанти також відкривали вогонь по наших опорних пунктах з озброєння бойових машин піхоти, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. З метою припинення ворожих провокацій і ліквідації загрози для життя і здоров’я військовослужбовців наші воїни застосували чергові вогневі засоби.

Свою активність противник виявляв переважно в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід, де зафіксовано шість обстрілів.

Вранці сепаратисти обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу Павлополя. З напрямку населеного пункту Набережне вони випустили вісім мін калібру 82 мм, а також застосували озброєння бойових машин піхоти і протитанковий ракетний комплекс.

Після обіду ворог двічі відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і кулеметів великого калібру по наших захисниках в районі селища Кам’янка.

П’ять мін калібру 120 мм противник випустив у напрямку населеного пункту Старомихайлівка по околицях Красногорівки. На цій ділянці російські найманці також застосували станкові протитанкові гранатомети.

Увечері ворог обстріляв з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї захисників Старогнатівки, а з великокаліберних кулеметів захисників Авдіївки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ окупаційні війська у напрямку населеного пункту Калинове обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новозванівка і Новоолександрівка. В сторону українських захисників противник випустив п’ять мінометних мін 120-го калібру і чотири міни калібру 82 мм.

Військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил вжили вичерпних заходів для припинення ворожого вогню, після чого ворог відмовився від подальших провокацій наших підрозділів.

Читайте також: На Вінниччині попрощалися з загиблим на Донбасі Володимиром Мовчанюком (фото)

Втрат за минулу добу в результаті ворожих обстрілів серед українських захисників не було.

За даними розвідки Об’єднаних сил, 6 квітня наші підрозділи поранили одного сепаратиста.

З початком цього періоду збройні формування Російської Федерації вогневої активності не проявляли.

За поточну добу втрат серед українських захисників немає.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com