“Сюрприз” для Путіна: відразу дві країни почали будівництво нового газопроводу

2.02.2023, 17:03
135232

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну Болгарія заявила про початок будівництва газопроводу до Сербії для зменшення залежності від газу агресора.

Читайте також: Резніков назвав два напрямки, звідки РФ може піти в наступ

Як повідомляє Reuters, міністр енергетики Болгарії Россен Христов заявив, що новий газопровід дозволить постачати газ не з РФ і підвищить безпеку поставок в Південно-Східну Європу.

Планується, що 170-кілометровий газопровід, який пролягатиме від болгарського міста Новий Іскір до Ніша в Сербії, буде введений в експлуатацію до кінця 2023 року.

Болгарія планує завершити будівництво 62-кілометрової ділянки на своїй території до кінця жовтня. Сербія, яка почала будівництво газопроводу на своїй території, планує закінчити роботи до осені.

Новий трубопровід, частково фінансований за рахунок допомоги Європейського Союзу, дасть Сербії доступ до неросійських поставок з Південного газового коридору і терміналів СПГ в Греції і Туреччині.

Трубопровід, який дозволить газу надходити по обох напрямках, диверсифікує маршрути, що з’єднують Болгарію з європейською газовою мережею.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com