“Там дуже складні процеси”: Арестович прокоментував обшуки в духовенства УПЦ МП

9.11.2022, 16:01
130629

Радник Офісу президента Олексій Арестович прокоментував останні гучні обшуки серед представників духовенства УПЦ (Московського патріархату).

Читайте також: У Запорізькій області окупанти хочуть запровадити “візовий режим” з Україною

Про це він заявив у розмові з російським журналістом та правозахисником Марком Фейгіним.

Арестович наголосив, що правоохоронці мають справу не до вірян тієї чи іншої конфесії, а до громадян України, які підозрюються у порушенні закону, зокрема у шпигунстві і державній зраді.

“Ми затримуємо громадян України, які звершували дії, що мають ознаки державної влади. УПЦ МП дуже різна. Є священники, які активно виступають за відділення (від РПЦ. – Ред.), пропонують оголосити анафему патріарху Кирилу і т.п. Там дуже складні процеси. Заперечувати, що там багато симпатиків РФ, “об’єднання слов’ян” тощо – марно. Вони є і їх багато”, – сказав він.

Радник ОП наголосив, що в Україні, на відміну від Росії, не карають за погляди. В Україні карають за незаконні дії.

“Коли затримують людину, то спочатку це громадянин України, який підозрюється у державній зраді і для цього є ґрунтовна доказова база. А вже потім це “людина в рясі”. Це дві різні речі. Ми не затримуємо священників просто так. Ми не працюємо проти Церкви як такої – будь-якої. Ми працюємо проти громадян, які в союзі, можливо у вигляді організованої групи здійснювали колабораціонізм або державну зраду”, – підсумував Арестович.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com